Chocolade pannenkoeken maken

Pannenkoeken, wie kent ze nou niet. De lekkere ronde dunne flenzen die erg in de smaak vallen bij zowel jong als oud. De pannenkoeken zijn op zich niet moeilijk te maken en de smaak die je aan de pannenkoeken kan geven kent veel variaties. Een van de vele mogelijkheden waar je uit kan kiezen zijn de chocolade pannenkoeken.

Recept chocolade pannenkoeken

Met pannenkoeken kan je zelf bepalen wat voor smaak ze krijgen. Als je een hartige pannenkoek wilt doe je er spek of kaas op en als je een zoete pannenkoek wilt kun je kiezen voor jam en een veel gebruikte toevoeging de chocolade pasta. Houd je lekker van zoet eten en ben je dol op pannenkoeken? Dan is dit recept zeker iets voor jou. Met dit recept kun je maar liefst 22 pannenkoeken uit halen en de bereidingstijd die ervoor nodig is ligt rond de 45 minuten. Dit betekent dat je er wel echt de tijd voor moet nemen, dat is natuurlijk geen probleem want als je eenmaal klaar ben kan je met zijn allen genieten van de chocolade pannenkoeken.

Ingrediënten

Het is dan ook wel handig dat je weet welke ingrediënten je nodig hebt om de chocolade pannenkoeken te kunnen maken. De ingrediënten gaan als volgt;

  • 500 ml melk
  • 250 gram bakmeel (zelfrijzend)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 rijpe banaan
  • Aardbeien
  • suiker en zout

Bereidingswijze

Receptpannenkoeken.info

De bereidingstijd kan dan wel 45 minuten zijn, toch is het niet zo dat je overdreven veel ingrediënten voor dit recept moet gebruiken. De lange tijd komt mede doordat je maar liefst 22 pannenkoeken uit het pannenkoekenbeslag maken. De rest daarbuiten is niet veel werk en ook niet veel moeite. Een heel makkelijk drie stappenplan kan je hieronder vinden.

  1. Pak de banaan en prak deze waarna je hem in een grote kom doet. Voeg de andere ingrediënten toe, met uitzondering van de aardbeien. Mix dit alles goed door elkaar.
  2. Laat vervolgens het beslag voor enkele minuten rusten zodat de bubbeltjes kunnen verdwijnen waarna je daarna met een pollepel een beetje beslag in de pan doet. Beweeg de pan een beetje zodat de hele bodem bedekt is.
  3. Dit herhaal je dan steeds en wanneer je klaar bent laat je de pannenkoeken een beetje afkoelen en dan kan je de nutella eroverheen smeren met eventueel een paar aardbeien waarna je er suiker op doet.

Serveren

Nu heb je in een paar makkelijke stappen lekkere chocolade pannenkoeken gemaakt. Helemaal niet veel stappen en makkelijk om te kunnen volgen. De pannenkoeken kun je serveren bij het ontbijt, middag of de avond. Dat is ook een van de voordelen bij pannenkoeken, je kunt ze bij elke gelegenheid opdienen. Extra serveertip: doe er een bolletje vanille ijs bij. Roep iedereen aan tafel en tast toe.
Eetsmakelijk!

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders