Pannenkoeken maken

Als je kiest voor pannenkoeken maken, dan kun je nu ons recept opvolgen. Je kunt dan tien pannenkoeken maken. Je hebt in totaal een half uur nodig om het een en ander te bereiden. Veel ouders kiezen voor pannenkoeken maken met de kinderen, bijvoorbeeld op woensdagmiddag als de kinderen vrij zijn. Je hebt dan de hele middag vrij en dan kun je samen pannenkoeken maken. Het is niet alleen een leuke bezigheid, je kunt ook lekker variëren en kinderen zullen hierdoor ook een eigen voorkeur ontwikkelen voor pannenkoeken maken. Je kunt denken aan stukjes appel of banaan die je toe kunt voegen. Maar bij het pannenkoeken maken kun je ook denken aan hetgeen wat je er naderhand op gaat doen, stroop, poedersuiker of heb je liever jam? Je kunt op verschillende manieren de pannenkoeken maken maar wij leggen je graag uit wat het basis recept is en dan kun je daar nu mee aan de slag en zelf lekkere pannenkoeken maken.

Receptpannenkoeken.info

Ingrediënten recept pannenkoeken

Voordat je gaat beginnen met pannenkoeken maken is het belangrijk dat je zorgt dat alle ingrediënten klaar staan. De volgende ingrediënten heb je nodig voor pannenkoeken maken:

 • 250 g bloem (of pannenkoekmeel)
 • 2 eieren
 • 500 ml melk
 • boter voor het bakken

Bereidingswijze pannenkoeken maken

Je kunt nu starten met pannenkoeken maken. We leggen je graag uit hoe je te werk kunt gaan bij het pannenkoeken maken. Als je de tips opvolgt dan kun je super lekkere pannenkoeken maken.

 1. Je neemt de bloem en een klein beetje zout en deze zeef je boven een grote kom en tik tegen de zeef tot alle bloem erdoor gevallen is. Zodat er geen bloem verloren gaat!
 2. Dan neem je een ei en deze maak je aan de rand van de kom kapot, dan houd je dit met twee handen vast en dan breek je hem open boven de kom. Als er stukjes eierschaal invallen dan kun je deze het beste met een groter stuk eierschaal eruit halen.
 3. Dan doe je er de andere eieren bij en ook een beetje melk.
 4. Je klopt nu het geheel met de mixer goed glad tot alle klontjes eruit zijn.
 5. Je zorgt er voor dat het beslag helemaal vloeibaar is.
 6. Je kunt er eventueel een klein beetje melk bij doen.
 7. Je krijgt een extra luchtig beslag als je de blender gebruikt of een mixer.
 8. Je gaat nu de pannenkoeken maken, je neemt een koekenpan met een antiaanbaklaag en dan laat je deze goed heet worden met een klontje boter er in.
 9. Dan neem je de soeplepel en dan giet je een klein beetje beslag in het midden van de pan.
 10. Bak de pannenkoek niet op al te hoog vuur.
 11. Als hij lichtbruin is aan de onderkant dan kun je de pannenkoek draaien.
Receptpannenkoeken.info

Tips pannenkoeken maken

Je kunt de pannenkoeken maken wanneer je zin hebt. Het beslag heb je zo gemaakt en ook de pannenkoeken zijn zo klaar. Als je gemakkelijk wilt eten en de kinderen wil verwennen, dan kun je het beste pannenkoeken maken. Je kunt ook variëren met bijvoorbeeld appel en banaan.

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders